SAMARBEJDSPARTNERE

 

Når vi benytter begrebet samarbejdspartner, er det fordi at vi opfatter disse mennesker som mere end bare producent og leverandør af et produkt, som vi køber af dem.

Vi gør en stor dyd ud af at opbygge et tæt og konstruktivt samarbejde med de mange passionerede og dygtige landmænd, frugtavlere og destillatører, som dagligt arbejder for en mere bæredygtig og økologisk produktion, som beror på naturen egne ressourcer.

Det er med andre ord i mødet med disse fantastiske mennesker, gennem en fælles faglighed og passion samt en naturlig og økologisk tilgang, at vi sikrer de bedste råvarer af høj kvalitet og stor smag.

 
 

SKYTTES GARTNERI

 

I Dømmestrup ved Årslev på Midtfyn ligger Skyttes Gartneri. Det fynske frilandsgartneri drives til dagligt af Lars Skytte, der igennem 30 år har fokuseret udelukkende på økologisk og bæredygtigt landbrug.

Her dyrker Lars alverdens kål, salater, asparges, skorzonerødder og vi kunne blive ved, men særligt en bestemt plante har fyldt meget i jordbruget - Rabarber.

Lars har nemlig gennem tiden specialiseret sig i alt fra rabarberchutney, rabarbermarmelade, rabarbersirup og ikke mindst rabarbersaft. Når de røde stokke er høstet, skæres disse op og bliver derefter koldpresset. Af dette udvindes råmosten, som efterfølgende tilsættes vand og økologisk rørsukker. På intet tidspunkt i processen bliver planterne frosset ned, hvilket sikrer smag, struktur og kvalitet. 

Selvsamme rabarbersaft har vi valgt at koge op med økologiske vaniljestænger, som til sidst blandes med økologisk vodka.

 
 

ALLESØE FRUGTPLANTAGE

 

Nord for Odense mellem byerne Allesøe og Søhus ligger Allesøe Frugt. Den økologiske frugtplantage er grundlagt og styres dagligt af Henning Bæk Hansen, der i over 10 år har erklæret sin kærlighed til økologisk pærer- og æbleavl.

Henning råder over i alt 24 hektar, hvor han dyrker en lang række forskellige æblesorter, der nøje udvælges efter smag, struktur og overlevelsesevne, da han modsat konventionel dyrkning ikke benytter pesticider til at bekæmpe sygdomme og angreb, men i højrere grad beror på naturens egne evner.

Hos Rebæl benytter vi Hennings økologiske ufiltrerede æblemost, der koldpresses af sorterne Sanatana, Rubinstep og Holsteiner Cox, således at smagen opnår den optimale balance mellem friskhed, sødt og syrligt.

 
 

GARTNERIET ROSBORG / ØKOLOGI HAVEN

 

Syd for Odense mellem Brændekilde og Bellinge ligger det store gartneri Rosborg.

I 2008 blev datterselskabet Økologi Haven etableret med det primære formål at udvikle og producere friske danske økologiske krydderurter. Ved at arbejde målrettet med miljøteknologiske løsninger og bæredygtig vækst, har Økologi Haven formået at skabe en grøn virksomhedsprofil.

Alle krydderurter dyrkes i væksthuse, der simulerer naturens egne betingelser ift. vind, vejr og lys. Alt sammen uden sprøjtemidler og med størst mulig hensyntagen til miljøet og fokus på naturens egne ressourcer.

Hos Rebæl benytter vi udvalgte krydderurter som smagsgiver til vores cocktails, således at vi opnår en mere nuanceret og naturlig smagsoplevelse.